Kako doći do jačih, zdravijih noktiju

Zdravlje noktiju

Ključ savršene manikure nije boja, nisu alati koje koristite ili manikir kod kojeg idete. Ključ savršene manikure svodi se na vaše zdravlje … vaše zdravlje noktiju. Mnogi od nas to ne shvaćaju, ali noktima je teže nego što mislimo. Na našim su rukama koje koristimo više od bilo kojeg drugog dijela tijela. Od pranja posuđa do slanja poruka najboljima, vaše svakodnevne aktivnosti mogu biti danak na vašem zdravlju noktiju.

Evo nekoliko savjeta kako ojačati, zdravije nokte:

Izbjegavajte jake kemikalije.

Iako uvijek želite održavati nokte čistima, važno je da ih ne izlažete jakim kemikalijama koje se mogu naći u antibakterijskim sapunima, sapunima i, čak, i sredstvu za uklanjanje laka. Kada perete posuđe, nosite gumene rukavice obložene pamukom kako biste zaštitili ruke.

Uzimajte svakodnevno vitamin.

Dnevni vitamini poput biotina dokazali su da jačaju slabe ili lomljive nokte. Pitajte svog liječnika je li ovaj vitamin ili neki drugi prikladan za vas.
Prestani gristi nokte, ozbiljno.

Dvadeset i šesnaest je godina kad otkažete ovu gadnu naviku! Grickanje noktiju ne samo da je neprivlačno, već je TAKO loše za nokte.
Neka budu kratki.

Ako nikada niste uspjeli rasti dugačke i jake nokte, samo ih držite kratkim. Nema smisla pokušavati izrasti nokte za koje znate da će se slomiti čim postanu dugi. Neka ti mani budu dosljedni, držeći kratke savjete. Upotrijebite oštre i čiste škare ili škare i glatko ih podložite kako se ne bi imali prilike slomiti.
Navlažite.

POSEBNO tijekom zimskih mjeseci, vlaženje noktiju i kožice je izuzetno važno. Svaki put kad posegnete za losionom za ruke, pobrinite se da pokrijete i kožicu i nokte. Steknite naviku vlaženja svaki put kad operete ruke. Isprobajte OPI-jevu liniju losiona i tretmana za kutikulu Avoplex , prožetu hranjivim uljem avokada.
Preispitajte taj lak.

Ako vam svi gore navedeni režimi ne odgovaraju, odlučite se za lak za ojačavanje noktiju ili osnovni premaz i završni sloj. Isprobajte OPI-ovu Nail Envy Nail Strenghthener kolekciju , zaštitni lak koji dolazi u vašoj omiljenoj nijansi.

Želite li da Vam mi pomognemo u održavanju zdravlja Vaših noktiju obratite nam se ili jednostavno rezervirajte svoj termin OVDJE!

Adresu i sve ostale kontakt podatke potražite na LINKU!